Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν θα χάνουν την σύνταξη τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί

Δεν θα χάνουν την σύνταξη τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Δωροδοκία, Ελεγκτικό Συνέδριο, Συντάξεις,

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και αν έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση δεν θα χάνουν την σύνταξη τους.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι ο δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση δεν χάνει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα και δικαίωσε εφοριακό υπάλληλο στον οποίο δεν χορηγείτο σύνταξη, επειδή είχε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Η περικοπή της σύνταξης σε περίπτωση ύπαρξης καταδικαστικής απόφασης, έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ προσβάλλει παράλληλα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πλήττει το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Την ίδια στιγμή συνιστά υπερβολικά επαχθή κύρωση και δυσανάλογη καθώς δεν τελεί σε δίκαιη σχέση ισορροπίας προς τον επιδιωκόμενο σκοπό δημόσιας ωφέλειας, αναφέρεται στην απόφαση.

Το ανώτατο δικαστήριο σημειώνει ότι η ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά του υπαλλήλου, ανεξάρτητα αν είναι πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, «δεν τελεί σε άμεση σχέση με το συνταξιοδοτικό καθεστώς» έτσι ώστε να μπορεί να καταστεί κριτήριο για την απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά σχετίζεται άμεσα με την υπηρεσιακή του κατάσταση δυναμένη να οδηγήσει στην απόλυση του υπαλλήλου».

Σχετικά άρθρα