Τα τορτελίνια είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό για να απολαύσετε στο μεσημεριανό σας γεύμα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. τορτελίνια με κρέας η τυρί (1 συσκευασία)
700 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή 1 κουτί ντοματάκι κον-κασέ
2 σκελίδες σκόρδο
60 ml ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Λίγο θυμάρι
15 γρ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή άλλο τυρί
Φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να τραβήξουν από τη σάλτσα της ντομάτας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Ρίχνουμε το τυρί όταν είναι ακόμη ζεστό το φαγητό μας.
Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.