Ένας τέλειος και γευστικός συνδυασμός τα αυγά με τα μανιτάρια και τη παρμεζάνα!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 06 λεπτά
Αναμονή: 0 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 21 λεπτά
Υλικά
4 αυγά
25 γρ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
100 γρ. μανιτάρια κρίμινι φρέσκα (ή πορτομπέλο)
4 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
2-3 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σ΄ ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 10 γρ. βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και μοιράζουμε το μείγμα των μανιταριών.
Ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος στο καθένα και σπάμε μέσα από ένα αυγό. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε τα σκεύη μέσα σ΄ένα ταψί με καυτό νερό. Ψήνουμε στο φούρνο για 6 λεπτά περίπου.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και παρμεζάνα.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.