Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτυρο με βότανα

Βούτυρο με βότανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βότανα, Βούτυρο, Μαγειρική, Συνταγή,

Το βούτυρο με βότανα σερβίρεται μαζί με μπριζόλα ή χρησιμοποιείται για τα κρέατα που ψήνουμε στη σχάρα! Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή, και είναι ιδανικό όταν αυτό παγώσει.

Υλικά

125 γρ. βούτυρο

Βότανα ψιλοκομμένα – μπορείτε να επιλέξετε τα βότανα που σας αρέσουν:
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό
1 κουτ. της σούπας σχοινόπρασο
1 κουτ. της σούπας εστραγκόν
1 κουτ. της σούπας ξινόχορτο
1 κουτ. της σούπας θυμάρι
1 κουτ. του γλυκού δεντρολίβανο
1 κουτ. της σούπας κάρδαμο
1 κουτ. της σούπας λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Προαιρετικά:
Σάλτσα Worcester sauce
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Κάρι
Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγη μουστάρδα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο με τα βότανα, τα μπαχαρικά και το λεμόνι, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

Παίρνουμε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και μεταφέρουμε το μείγμα στο κέντρο της. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα κοντόχοντρου ρολού. Σφίγγουμε τις άκρες της μεμβράνης και τις στρίβουμε, σαν να φτιάχνουμε μια μεγάλη καραμέλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Για να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε την «καραμέλα» και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τυλίγουμε την υπόλοιπη με τη μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip: Κόβουμε το βούτυρο σε φέτες και τυλίγουμε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατάψυξη.  Το μόνο που θα κάνουμε είναι να τα βγάζουμε από το ψυγείο και να τα τοποθετούμε πάνω στη μπριζόλα. Καλό μαγείρεμα!

Σχετικά άρθρα