Είτε βρείτε φρέσκα, είτε πάρετε κατεψυγμένα κεράσια να ξέρετε ότι η τάρτα αυτή θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά για 8 άτομα
210 γρ. γάλα
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
3 κρόκοι αβγού
500 γρ. φύλλο σφολιάτας
300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους κρόκους.
Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Πριν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα στο μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα με το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια μεσαία φόρμα τάρτας, περίπου 24 εκ.. Αδειάζουμε μέσα την κρέμα μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια πιέζοντάς τα καλά.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.