Ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε παστέλι, το πιο υγιεινό γλυκό!!!
Υλικά
1.200 γρ. μέλι
1.350 γρ. σουσάμι
σουσαμέλαιο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ώστε να το ξαφρίσουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι ν’ αρχίσει να κάνει το μείγμα φουσκάλες.
Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε το παχύρευστο μίγμα.
Πάνω σε μάρμαρο, που το αλείφουμε με το λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και όταν μισοκρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.