Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρίστες προσπάθησαν να σώσουν μπλε φάλαινα (βίντεο)

Τουρίστες προσπάθησαν να σώσουν μπλε φάλαινα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ειρηνικός Ωκεανός, Νικαράγουα, Φάλαινα,

Δεκάδες τουρίστες αλλά και ντόπιοι προσπάθησαν να σώσουν την Παρασκευή μια μπλε φάλαινα που είχε εξοκείλει σε παραλία της Νικαράγουας. Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, η φάλαινα πέθανε αργά την Παρασκευή και θάφτηκε με τη βοήθεια μηχανημάτων το Σάββατο στην παραλία.

“Την τελευταία φορά που μια μπλε φάλαινα βρέθηκα στην παραλία Ποπόγιο, πριν από 30 χρόνια, οι κάτοικοι την τεμάχισαν και την έφαγαν”, θυμάται ο Φαουστίνο Μοράγα Τσάβεζ, κάτοικος της περιοχής. Η θαυμαστή προσπάθεια όλων των ανθρώπων για να σωθεί η φάλαινα αποτελεί ένδειξη της προόδου της περιβαλλοντικής συνείδησης των τελευταίων δεκαετιών.

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας εκτιμά ότι υπάρχουν 2.500 μπλε φάλαινες στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Οι μπλε φάλαινες που ζουν στον Ανατολικό Ειρηνικό πιστεύεται ότι περνούν τους χειμώνες μακριά από το Μεξικό και την κεντρική Αμερική, και τρέφονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και, σε μικρότερο βαθμό, στον Κόλπο της Αλάσκα και τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Σχετικά άρθρα