Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτο – Χάρτες: Δείτε την εξαφάνιση της λίμνης Αράλη

Φωτο – Χάρτες: Δείτε την εξαφάνιση της λίμνης Αράλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Καζακστάν, Κλιματική Αλλαγή, Λίμνη Αράλη, Ουζμπεκιστάν, Φωτογραφίες, Χάρτης,

Η λίμνη Αράλη, ανάμεσα στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, ήταν μία από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου, για την ακρίβεια ήταν μία από τις πέντε μεγαλύτερες.

Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες η αποκαλούμενη και “εσωτερική θάλασσα”, λόγω του μεγάλου μεγέθους της, συρρικνώθηκε σταδιακά και σήμερα πλέον είναι στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής εξαφάνισής της.

arali-6

Συγκεκριμένα, από τα 68.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που ήταν η λίμνη Αράλη στο παρελθόν, τώρα έχουν απομείνει μόλις τα 7.000.

arali-2

Μέσα σε 50 χρόνια, ο άνθρωπος κατάφερε να εξαφανίσει μια από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου, σύμφωνα με τη NASA και το τμήμα Earth Observatory το οποίο αποτελεί το παρατηρητήριο της Γης.

Σύμφωνα με αυτό, η κατάσταση στη λίμνη Αράλη είναι πλέον μη αναστρέψιμη και οδεύει προς τον οριστικό της αφανισμό. Οι αιτίες που οδήγησαν τη λίμνη Αράλη στην ξήρανση, είναι η αλόγιστη χρήση του νερού από τους αγρότες και οι συνεχείς κλιματικές αλλαγές.

Δείτε φωτογραφίες:

arali-3 arali-4 arali-7

Σχετικά άρθρα