Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μαζί» Αφροδίτη και Σελήνη στον ουρανό

«Μαζί» Αφροδίτη και Σελήνη στον ουρανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστρονομία, Πλανήτης Αφροδίτη, Σελήνη, Φεγγάρι,

Μια συνάντηση κορυφής, Σελήνης και Αφροδίτης, δεσπόζει στους ουρανούς τις μέρες αυτές αφού στην περιοχή της Αφροδίτης βρίσκεται συμπτωματικά και το φεγγάρι μας.

Η Αφροδίτη, ο δεύτερος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης του ηλιακού συστήματος, είναι ορατή από τις απογευματινές ώρες, μόλις δύσει ο ήλιος, και αυτές τις μέρες μέχρι τις 21.30-22.00 δύει και χάνεται.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας, για τον λόγο αυτό η Αφροδίτη λέγεται και Αποσπερίτης και Αυγερινός γιατί συνήθως την παρατηρούμε το απόγευμα και τα χαράματα.

Λόγω της φωτεινότητας και της ομορφιάς της, οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμασαν Αφροδίτη, από τη θέα της ομορφιάς Αφροδίτη.

Αποτελεί το τρίτο πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό ουρανό μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη.

«Είναι τόσο πολύ φωτεινή διότι έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες λόγω του έντονου φαινομένου του θερμοκηπίου που επικρατεί από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του CO2», είπε ο κ. Φάκας.

Η παρατήρησή της στους ουρανούς είναι το έναυσμα ότι έρχεται το καλοκαίρι.

Σημειώνεται, ανέφερε, ότι η Αφροδίτη είναι πιο φωτεινή από τον πλανήτη Δία και θα έπρεπε να θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη, ωστόσο οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καταλάβει ότι δεν ήταν μεγαλύτερη απλά ήταν ένα πολύ όμορφο ουράνιο σώμα που του έδωσαν το όνομα της θεάς της ομορφιάς, κάτι το οποίο οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη εξηγήσει πώς οι Ελληνες το διαπίστωσαν χωρίς τη χρήση της σημερινής τεχνολογίας.

Σχετικά άρθρα