Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αηδιαστικό: Το 2050 θα τρεφόμαστε με έντομα

Αηδιαστικό: Το 2050 θα τρεφόμαστε με έντομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έντομα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παγκοσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας,

Για τους περισσότερους ανθρώπους -στο δυτικό τουλάχιστον κόσμο- τα έντομα είναι απολύτως αηδιαστικά στην όψη και μόνο.

Έλα όμως που είναι και απολύτως θρεπτικά, λέμε τώρα, για την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που αποφασίσεις να τα φας.

Καθώς φαίνεται, όμως, η περίπτωση αυτή δεν θα είναι τόσο εξαιρετικά σπάνια στο μέλλον.

Το 2050 ο πληθυσμός του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί από τα 7,2 δισ. που είναι τώρα στα 9,6 δισ. και οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τρόπους για να θρέψουν τα επιπλέον 2 δισ. στόματα.

Ένα πιθανό σενάριο λοιπόν που επεξεργάζεται ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και αναμένεται να αποτελέσει το κλειδί για το διατροφικό μέλλον της ανθρωπότητας, βασίζεται στα έντομα!

Τα έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπος, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο, πράγμα που τα κάνει εναλλακτική τροφή για το κοτόπουλο, το χοιρινό, και το μοσχαρίσιο κρέας, ενώ τα έντομα είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Το 8% των κατοίκων από την Νότια Ασία έως την Λατινική Αμερική ήδη γνωρίζουν τα έντομα ως μέρος της διατροφής τους. Τηγανιτά ή ψητά, τα έντομα πωλούνται στους δρόμους της Ταϊλάνδης και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ο Δυτικός Κόσμος δεν έχει αυτή την… γνώμη για τα έντομα, όμως αυτό είναι κάτι που συνεχώς αλλάζει, αφού στις μέρες μας όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ανακαλύπτει τα έντομα, ως είδος τροφής, με γκουρμέ εστιατόρια να τα εντάσσουν στο μενού τους.

Σχετικά άρθρα