Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο ουράνια σώματα πλησιάζουν τη Γη – Θα τα δούμε σε λίγες ημέρες

Δύο ουράνια σώματα πλησιάζουν τη Γη – Θα τα δούμε σε λίγες ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για NASA Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, Αστεροειδής, Διάστημα, Κομήτης,

Η NASA ενημερώνει ότι δύο ουράνια σώματα πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα τη Γη και θα βρεθούν κοντά στον πλανήτη μας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το πρώτο ουράνιο σώμα είναι ένας κομήτης γνωστός ως C/2016 U1 NEOWISE, ο οποίος ανακαλύφθηκε από την αποστολή NEOWISE της NASA, που “κυνηγά” αστεροειδείς, τον Οκτώβριο του 2016 και θα βρεθεί στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη στις 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Πόλ Χόντας της NASA, ο κομήτης ίσως θα είναι θεατός και με ένα καλό ζευγάρι κιάλια, αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι επειδή η φωτεινότητα ενός κομήτη είναι εμφανώς απρόβλεπτη.

Για το δεύτερο ουράνιο σώμα υπάρχει μια σύγχυση, με τους ειδικούς να μην είναι σίγουροι εάν πρόκειται για κομήτη ή αστεροειδή.

Το ουράνιο σώμα που έχει ονομαστεί 2016 WF9 δεν έχει ουρά από πάγους, όπως συνήθως οι κομήτες, αλλά μοιάζει στο σχήμα και στη δομή του με κομήτη.

Καθώς θα πλησιάζει, οι επιστήμονες θα το μελετούν για να εξακριβώσουν τι είδους ουράνιο σώμα είναι.

Ο Τζέιμς Μπάουερ της NASA λέει ότι ίσως ο 2016 WF9 να έχει κομητική προέλευση.

Ο 2016 WF9 θα πλησιάσει τη Γη στην πιο κοντινή απόσταση στις 25 Φεβρουαρίου, όταν θα απέχει μόλις 32 εκατομμύρια μίλια, που για διαστημική απόσταση δεν θεωρείται καθόλου μεγάλη.

Σε αυτό το πέρασμα δεν αποτελεί κάποια απειλή, αλλά οι επιστήμονες ανησυχούν πως όταν επιστρέψει, αφού περάσει από Δία και Ήλιο, θα είναι κατά πολύ πιο κοντά στον πλανήτη μας.

Σχετικά άρθρα