Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπιασαν ψάρι – γίγαντα στη λίμνη Βόλβη – Φωτογραφίες με το σπάνιο θήραμα

Έπιασαν ψάρι – γίγαντα στη λίμνη Βόλβη – Φωτογραφίες με το σπάνιο θήραμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λίμνη Βόλβη, Μακεδονία, Φωτογραφίες, Ψάρεμα,

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους ψαράδες της λίμνης Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, καθώς δύο συνάδελφοι τους, μάζεψαν από τα δίχτυα τους ένα ψάρι – γίγας, βάρους 65 κιλών.

Οι επαγγελματίας ψαράδες, Δημήτρης και Παντελής Κουτσάκης, καθώς μάζευαν τα δίχτυα τους, κατάλαβαν ότι η ψαριά του ήταν ασυνήθιστα βαριά.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, έβγαλαν από τα νερά το πελώριο ψάρι, το οποίο ανήκει στην ποικιλία ασημοκυπρίνος Hypophthalmichthys molitrix.

psari_volvi2

Το τεράστιο ψάρι αλιεύτηκε με το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος εσωτερικών υδάτων ΑΜΑΣ Ε- 1941 στη λίμνη Βόλβη, στην περιοχή Ξηρός Λάκκος, απέναντι από τις εκβολές του ρέματος της Απολλωνίας.

Είχε βάρος 65 κιλά, ενώ το μήκος του ήταν 1,44 μ. «Είναι κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής» αναφέρει στο lagadas.net ψαράς από την περιοχή, ενώ κατά το παρελθόν άλλος αλιέας έβγαλε από τα νερά της Βόλβης ένα ψάρι 50 κιλών, το οποίο ανήκει στην σπάνια ποικιλία silver και επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο.

psari_volvi3

Η λίμνη Βόλβη έχει μετατραπεί σ’ έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο, όπου διαβιούν, μεταξύ άλλων, σπάνιας ποικιλίας ψάρια και μοναδικά πουλιά. Ακόμη, στις όχθες της βόσκουν και νεροβούβαλα, ένα προστατευόμενο είδος, ξακουστό για το κρέας και το γάλα του.

psari_volvi4

Σχετικά άρθρα