Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα θέλει Τουρκάλα στο ΔΝΤ

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα θέλει Τουρκάλα στο ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Τουρκία,

Στον διορισμό μιας Τουρκάλας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προτίθεται να προχωρήσει η επικεφαλής του Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε μία περίοδο που το Ταμείο αποτελεί κόκκινο πανί για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα στην Σέιλα Παζαρμπασιόγλου έγινε πρόταση να αναλάβει ως Διευθύντρια του Τμήματος Στρατηγικής, Πολιτικής και Αναθεώρησης, ένα ρόλο που αναμένεται να τον αναλάβει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η κα Παζαρμπασιόγλου είναι επί του παρόντος Αντιπρόεδρος για την Ίση Ανάπτυξη, τα Χρηματοοικονομικά και τα Ιδρύματα (EFI) στην Παγκόσμια Τράπεζα, μια θέση που κατέχει από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Σε αυτόν τον ρόλο, επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος βάζοντας τα θεμέλια για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Έχει εκπροσωπήσει την Παγκόσμια Τράπεζα στο G7 και στο G20 και έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

Το 2001 διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην τραπεζική κρίση της Τουρκίας κι ενώ η χωρά βρισκόταν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Θεωρείται αναμορφώτρια του τραπεζικού συστήματος στην Τουρκία, βάζοντας τις βάσεις για την ισχυροποίηση των τουρκικών τραπεζών.

Στο ΔΝΤ δεν είναι άγνωστη αφού πριν ενταχθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, είχε μια μακρά και διακεκριμένη καριέρα στο Ταμείο, όπου είχε μεγάλη ανέλιξη και έγινε αναπληρώτρια διευθύντρια του Νομισματικού Τμήματος και Κεφαλαιαγορών (MCM).

Κατά τη διάρκεια των 23 ετών στο Ταμείο, η εργάστηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που κυμαίνονται από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης του Χρηματοοικονομικού Τομέα (FSAP) και την παγκόσμια ατζέντα ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων, έως τις περιφερειακές και εθνικές εργασίες για τις αναδυόμενες αγορές την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κορέα και τη Ταϊλάνδη.

Έχει συμβάλει στη μεταρρύθμιση και την αναμόρφωση του έργου του Ταμείου στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Σχετικά άρθρα