ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι επενδυτές αγόρασαν το νέο 10ετές ελληνικό ομόλογο

Ποιοι επενδυτές αγόρασαν το νέο 10ετές ελληνικό ομόλογο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ελληνικά Ομόλογα, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου,

Μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ειδικά από επενδυτικά ταμεία που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσέλκυσε η έκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη.

Το 37,5% των επενδυτών προέρχονται από την Βρετανία, ακόμα 19% έχει βάση την Γερμανία, την Γαλλία ή την Αυστρία, ενώ στο 8% διαμορφώθηκε η συμμετοχή επενδυτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως σχεδόν τα δύο τρίτα του τίτλου καλύφθηκαν από τον οικονομικό πυρήνα της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, ενώ οι εγχώριοι επενδυτές ήταν υπεύθυνοι για το 12%.

Σημειώνεται πως τα πιο επιθετικά επενδυτικά οχήματα, τα hedge funds, είχαν σχετικά περιορισμένο ρόλο, καλύπτοντας το 11% του ομολόγου.

Ο κυριότερος αγοραστής, σε ποσοστό 67%, ήταν διαχειριστές επενδυτικών ταμείων.

Αξιόλογη συμμετοχή (14,5%) είχε ο τραπεζικός κλάδος, ενώ με μερίδιο 4% έλαβαν μέρος ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία, που παραδοσιακά θεωρούνται πολύ σταθεροί θεσμικοί επενδυτές.

Στο 3,90% κλείδωσε το επιτόκιο στο νέο 10ετές ομόλογο, με το ελληνικό δημόσιο να αντλεί 2,5 δισ. ευρώ, από 2 δισ. που ήταν ο αρχικός στόχος.

Σχετικά άρθρα