Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Πολλοί επενδυτές «διώχνουν» ελληνικά ομόλογα από το χαρτοφυλάκιό τους

Handelsblatt: Πολλοί επενδυτές «διώχνουν» ελληνικά ομόλογα από το χαρτοφυλάκιό τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Ομόλογα,

Οι επενδυτές αρχίζουν να «διώχνουν» ελληνικά ομόλογα και ο δανεισμός γίνεται πιο ακριβός, επισημαίνει ο γερμανόφωνος τύπος.

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt επισημαίνει ότι «ο υψηλός πληθωρισμός και η προσδοκία μίας στροφής στην πολιτική επιτοκίων για την ευρωζώνη ασκεί πιέσεις στα κρατικά ομόλογα.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν τις περασμένες εβδομάδες οι τιμές των ελληνικών ομολόγων. Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η άνοδος στις αποδόσεις τους.

Την Παρασκευή η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, που αποτελεί βαρόμετρο, ξεπέρασε το 2,6%, φτάνοντας σε πενταπλάσια επίπεδα από τον Αύγουστο του 2021. (…) Τώρα πολλοί επενδυτές «διώχνουν» ελληνικά ομόλογα από το χαρτοφυλάκιό τους.

Αυτό αποδεικνύει πόσο έντονος είναι ο σκεπτικισμός που επικρατεί ακόμη στις αγορές για μία χώρα που πέρασε κρίση. Όλοι οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης εξακολουθούν να μην αποδίδουν την επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα».

H κυριακάτικη έκδοση της Neue Zürcher Zeitung (NZZ) βλέπει παρόμοιο πρόβλημα σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Υπό πίεση τα προβληματικά παιδιά της ευρωζώνης» είναι ο τίτλος του άρθρου, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι «οι καιροί γίνονται πιο δύσκολοι για την Ιταλία, την Ελλάδα και τις άλλες χώρες (του Νότου). Οι τιμές για τα ομόλογά τους σημειώνουν πτώση. Μελλοντικά θα πρέπει να καταβάλουν και πάλι υψηλότερα επιτόκια».

Μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα ο Ρενέ Χέρμαν, επικεφαλής οικονομικών ερευνών στον οίκο αξιολόγησης Independent Credit View, δηλώνει ότι «η αύξηση των αποδόσεων που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες είναι μόνο η αρχή. Με την αναμενόμενη εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής επανερχόμαστε ξαφνικά σε μία κατάσταση, στην οποία ‘μετράει’ η φερεγγυότητα του οφειλέτη».

Σχετικά άρθρα