Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος ψάχνει η Εφορία μέσω του νέου εντύπου Ε3

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος ψάχνει η Εφορία μέσω του νέου εντύπου Ε3
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Εφορία, Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναζητά η Εφορία μέσω του Ε3.

Ειδικότερα, «ηλεκτρονική απόχη» για μαύρες συναλλαγές, σε μεσίτες ακινήτων, εμπόρους και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας (έργων τέχνης, τιμαλφή, κα.) στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το νέο φορολογικό έντυπο.

Στόχος είναι ο εντοπισμός και ο περαιτέρω έλεγχος περιπτώσεων συναλλαγών οι οποίες είναι ύποπτες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.’

Σε αυτό το πλαίσιο η Ανεξάρτητη Αρχή υποχρεώνει τους συγκεκριμένους επαγγελματίες να δηλώσουν τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν το 2018 στο έντυπο που θα υποβάλλουν φέτος την Άνοιξη.

Τι θα δηλώνεται

Συγκεκριμένα, στον νέο πίνακα Ι του εντύπου Ε3 θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά:

1. Η δραστηριότητα του ελεύθερου επαγγελματία

2. Το είδος της συναλλαγής για τους μεσίτες. Δηλαδή αγορά ή πώληση ακινήτων.

3. Το πλήθος των συναλλαγών που η καθεμία υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Την πληροφορία αυτή θα δώσουν τόσο οι μεσίτες ακινήτων όσο και οι έμποροι και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας.

4. Το σύνολο της αξίας των συναλλαγών που είχαν και οι τρεις επαγγελματικοί κλάδοι

5. Το σύνολο της αξίας των συναλλαγών που έγιναν σε μετρητά που πραγματοποιήθηκαν τόσο μέσω των μεσιτών ακινήτων όσο και των εμπόρων και εκπλειστηριαστών αγαθών μεγάλης αξίας.

Με τις νέες διατάξεις του νόμου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος οι μεσίτες και οι έμποροι αγαθών μεγάλης αξίας θα πρέπει όχι μόνο να φιλτράρουν περίεργες συναλλαγές αλλά και να ενημερώνουν τις Αρχές χωρίς μάλιστα να το γνωστοποιούν στους πελάτες τους.

Για όσους παραλείψουν να αναφέρουν ύποπτες ή ασυνήθιστες συναλλαγές ή παρουσιάσουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και δυο έτη.

Σχετικά άρθρα