Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Moody’s: Προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για την Ελλάδα – Παραμένει στην ίδια βαθμίδα

Moody’s: Προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για την Ελλάδα – Παραμένει στην ίδια βαθμίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οίκοι Αξιολόγησης, Οίκος Moody’s, Πιστοληπτική Αξιολόγηση,

Η βελτίωση των οικονομικών και δημοσιονομικών προοπτικών της Ελλάδας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής, καθώς και η ισχυρή στήριξη από τους πιστωτές της ευρωζώνης που αντανακλάται στο ουσιαστικό πακέτο ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2018, στηρίζουν το πιστοληπτικό προφίλ της Ελλάδας αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody’s λίγες ημέρες αφότου αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας.

Όπως σημειώνει ο οίκος, οι πιστωτές έχουν δεσμευτεί να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους αν χρειαστεί μεσοπρόθεσμα.

Η Moody’s διατηρεί πιστοληπτική αξιολόγηση B3 για την Ελλάδα, με θετικό το outlook.

Όπως σημειώνει ο οίκος, το θετικό outlook αντανακλά κυρίως την προοπτική ταχύτερης των εκτιμήσεων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια καθώς οι μεταρρυθμίσεις τόσων χρόνων αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Βέβαια, κάτι τέτοιο, υπογραμμίζει ο οίκος, απαιτεί απόλυτη προσήλωση από την πλευρά των ελληνικών αρχών στην πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Η Moody’s εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 2% φέτος, ανεβάζοντας ελαφρώς ταχύτητα στο 2,2% το 2019.

Παρόλο που αναμένουμε ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας θα βελτιωθούν βραχυπρόθεσμα, παραμένουν σημαντικά εμπόδια στην πορεία προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, περιλαμβανομένης της διαρθρωτικά χαμηλής αποταμίευσης και των επενδυτικών αποδόσεων.

Σχετικά άρθρα