Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurobank: Επιφυλακτικές οι αγορές με την Ελλάδα

Eurobank: Επιφυλακτικές οι αγορές με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurobank, Ομόλογα,

Oι αγορές είναι ακόμη επιφυλακτικές όσον αφορά την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, υποστηρίζει η Eurobank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο και εκτιμά πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τις εναπομένουσες μεταρρυθμίσεις αποτελεί βασικό στοιχείο για τη μείωση της αβεβαιότητας αυτής.

Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν επίσης πως η τελική συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους συνδέεται άμεσα με δύο παράγοντες: την πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την πολιτική σταθερότητα.

«Το ενδεχόμενο νέων βουλευτικών εκλογών μετά από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία».

Επικαλούμενοι την αύξηση του περιθωρίου επιτοκίου του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου και την αισθητά χαμηλότερη ζήτηση για το νέο τριετές ομόλογο, οι αναλυτές της τράπεζας καταλήγουν στο συμπέρασμα «ότι η αβεβαιότητα αυξάνεται».

Σχετικά άρθρα