Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Προσήλωση στα μέτρα για ένα δισ. ευρώ υπόσχεται ο Χαρδούβελης

Eurogroup: Προσήλωση στα μέτρα για ένα δισ. ευρώ υπόσχεται ο Χαρδούβελης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, Γκίκας Χαρδούβελης, ΔΕΗ, Προαπαιτούμενα Μέτρα,

Με νέες διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ότι θα εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα μέτρα μέχρι κεραίας αναμένεται σήμερα η έγκριση της νέας δόσης του ενός δις. Ευρώ με την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Επί τάπητος θα τεθεί το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και τα μέτρα που συνοδεύουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης, μεταξύ των οποίων και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης θα ενημερώσει, παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας, το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ για τα προαπαιτούμενα που υλοποίησε η κυβέρνηση και τα οποία σχετίζονται με τη ψήφιση του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, του νόμου για την αδειοδότηση των επενδύσεων και του νόμου για τον χωροταξικό σχεδιασμό, την συμπλήρωση της λίστας με τους φόρους υπέρ τρίτων, τον κώδικα συμπεριφοράς για τα κυβερνητικά στελέχη, την κοινή υπουργική απόφαση για τις οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και την μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων.

Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να διαβεβαιώσει πως τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα που συνδέονται με την δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ θα εφαρμοσθούν πριν τα τέλη Ιουλίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ακανθώδες ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» και η εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς την ΔΕΗ, η συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων, η εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (από 1.1.2015) για όλα τα ταμεία που δεν ανήκουν στο ΕΤΕΑ, η ψήφιση του νόμου για τα δάση, η μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο και η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για την πρόθεση της Ελλάδος να εξέλθει στις αγορές με την έκδοση τριετούς ομολόγου, αλλά και για τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνη η κυβέρνηση στο πρόγραμμα προσαρμογής και οι οποίες θα εξετασθούν κατά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο διάστημα 9 -18 Ιουλίου.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν ακόμη η πορεία υλοποίησης της τραπεζικής ένωσης, αλλά και ζητήματα σχετικά με μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη που αποσκοπούν στην μείωση της υψηλής φορολόγησης της εργασίας και στην προώθηση της απασχόλησης

Σχετικά άρθρα