Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επόμενος στόχος του Τραμπ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία – Πλήττει όμως και τα γαλλικά αυτοκίνητα

Επόμενος στόχος του Τραμπ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία – Πλήττει όμως και τα γαλλικά αυτοκίνητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκίνητο, Αυτοκινητοβιομηχανίες, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Παρουσιάσεις Αυτοκινήτων - Νέα για το Αυτοκίνητο,

Αποφασισμένη να δώσει μάχη με όλα της τα όπλα απέναντι στον προστατευτισμό και τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξιωματούχοι της κοινότητας και των μεγάλων οικονομιών της διαμηνύουν στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραπ, ότι οι επιθέσεις του δεν θα μένουν αναπάντητες.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, να στείλει το μήνυμα.

«Όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μας χτυπήσουν αυξάνοντας τους δασμούς, η Ευρώπη αντέδρασε ενωμένη, με μια φωνή» θύμισε ο Λεμέρ, μιλώντας σε ανταποκριτές του ξένου Τύπου στο Παρίσι.

«Και αν μας πλήξουν ξανά, με μια αύξηση κατά 20% των τελωνειακών δασμών στα αυτοκίνητα, θα ανταποδώσουμε εκ νέου» ξεκαθάρισε.

Ο Γάλλος υπουργός έσπευσε να επισημάνει ότι η Γαλλία και η Ευρώπη δεν θέλουν την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, αλλά όπως είπε «εμείς είμαστε αυτοί που δέχονται επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε ισχύ οι πρώτοι δασμοί- αντίποινα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι και πλήττουν προϊόντα σύμβολα της αμερικανικής οικονομίας.

Σε μία πρώτη ένδειξη των πιέσεων, η Harley Davidson, ανήγγειλε μεταφορά μέρους της παραγωγής της εκτός ΗΠΑ για να αποφύγει τους δασμούς για τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα