Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κ. Μίχαλος: Η Ευρώπη “δυσκολεύει” τη δημιουργία επιχειρήσεων

Κ. Μίχαλος: Η Ευρώπη “δυσκολεύει” τη δημιουργία επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Επιμελητήρια, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Την δυστοκία της Ευρώπης στη δημιουργία νέων, δυναμικών επιχειρήσεων , επεσήμανε με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος , σε εκδήλωση του Βελγοελληνικού Επιμελητηρίου στις Βρυξέλλες.

Όπως, τόνισε ο κ. Μίχαλος, στην Ευρώπη, μόλις το 37% περίπου των εργαζόμενων προτιμούν την αυτό-απασχόληση, ενώ στις ΗΠΑ και στην Κίνα το αντίστοιχο ποσοστό υπερβαίνει το 50%.

Αναφερόμενος σε στοιχεία του Global Entrepreneurship Monitor για το 2013, επεσήμανε ότι σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ισπανία, οι επιχειρηματίες αρχικού σταδίου αποτελούν γύρω στο 5% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού.

Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ και στην Κίνα είναι κοντά στο 15%, ενώ στη Βραζιλία βρίσκεται στο 17%.

Η Ευρώπη αυτή την περίοδο έχει τεράστια δυστοκία σε καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και αυξάνουν το μέγεθός τους, συνεισφέροντας στην απασχόληση, στις εξαγωγές, στην οικονομία.

Καθοριστικός ανασταλτικός παράγοντας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Εξίσου σημαντικό εμπόδιο είναι το διοικητικό περιβάλλον, το οποίο δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στους επίδοξους επιχειρηματίες, αλλά και η δυσπιστία εκ μέρους της ίδιας της αγοράς.

Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, δεν είναι άξιο απορίας το γιατί τόσο λίγοι νέοι άνθρωποι τολμούν να στραφούν στην επιχειρηματικότητα.

Τέλος ο κ. Μίχαλος, τόνισε ότι είναι ανάγκη να αναληφθούν άμεσα δράσεις.

Να ενταχθεί η επιχειρηματικότητα στα σχολεία όλων των βαθμίδων, να ενισχυθούν οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε νέα επιχειρηματικά σχέδια, με παροχές φορολογικών κινήτρων και να βελτιωθεί το διοικητικό περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα