Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ράλι» των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση από Moody’s

«Ράλι» των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση από Moody’s
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οίκος Moody’s, Ομόλογα, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου,

Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου κάνουν ράλι σήμερα το πρωί, παρά το γενικότερο κλίμα πωλήσεων, μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας κατά δύο βαθμίδες σε Β3 από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε 14 μονάδες βάσης στο 4,34%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχώρησε έως και 35 μονάδες βάσης στο 1,51%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών.

Δημοσίευμα του Reuters σημείωνε νωρίτερα ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας μειώθηκε σήμερα γενικά, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησής της από τον Moody’s.

Η Ελλάδα αναβαθμίσθηκε πρόσφατα και από τους άλλους δύο μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τον S&P Global και τον Fitch, αλλά ο Moody’s αναμενόταν να προχωρήσει αργότερα στην επανεξέταση του αξιόχρεου της χώρας.

«Ήρθε ως έκπληξη όσον αφορά τον χρόνο – αλλά το συνολικό αφήγημα για το αξιόχρεο και της οικονομίας της Ελλάδας είναι σε τροχιά», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank.

Σχετικά άρθρα