Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Και νέα παραλιακά φιλέτα στο σφυρί!

ΤΑΙΠΕΔ: Και νέα παραλιακά φιλέτα στο σφυρί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερμιόνη, ΤΑΙΠΕΔ,

Στην παράκτια ζώνη της Αργολίδας έχουν ενταχθεί έως τώρα σε προγράμματα πώλησης του ΤΑΙΠΕΔ  δέκα παραθαλάσσια «φιλέτα» του Δημοσίου, συνολικής επιφάνειας 2.300 στρεμμάτων.

Τελευταίο απόκτημα  η πώληση παραλιακού φιλέτου στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης, σε μια προνομιούχα περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Υδρα, σε μικρή απόσταση από πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στην εφημερίδα των Συντακτών:

 

 

«Πρόβα» για τις νέες, απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον αιγιαλό αποτελεί η πώληση παραλιακού φιλέτου στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης, σε μια προνομιούχα περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Υδρα, σε μικρή απόσταση από πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα. Στην παράκτια ζώνη της Αργολίδας έχουν ενταχθεί έως τώρα σε προγράμματα πώλησης δέκα παραθαλάσσια «φιλέτα» του Δημοσίου, συνολικής επιφάνειας 2.300 στρεμμάτων.

Διεθνής διαγωνισμός

Το «πωλητήριο» για τη Σαμπάριζα, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, μπήκε χθες από το ΤΑΙΠΕΔ και αφορά έκταση 165,7 στρεμμάτων, στην οποία προβλέπεται η κατασκευή παραθεριστικού χωριού. Το… ζουμί βρίσκεται όμως σε μια λεπτομέρεια που βεβαίως δεν αναγράφεται στην ανακοίνωση του Ταμείου: το υπό πώληση οικόπεδο χωρίζεται από δρόμο, με το ένα τμήμα 152,9 στρεμμάτων να βρίσκεται προς την πλευρά της στεριάς, αλλά «κόλλησε» με το μικρότερο που είναι κυριολεκτικά μέσα στην παραλία.

Στη χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται και δύο ολυμπιακά ακίνητα:

● Το «στοιχειωμένο» ολυμπιακό κέντρο στο Γαλάτσι που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με κόστος που υπολογίζεται σε 106 εκατ. ευρώ. Αφορά έκταση 92,8 στρεμμάτων, με κτίριο 36.000 τετραγωνικών και 400 θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται για ένα κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που φυτεύτηκε» κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο άλσος Βεΐκου. Είναι ο βασικός λόγος που ναυάγησε η ενοικίασή του σε ιδιώτες, που σκόπευαν να προσθέσουν νέους χώρους για να το μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο τύπου Mall. Η νέα δόμηση απορρίφθηκε από το ΣτΕ.

● Το ιππικό κέντρο στη Μερέντα Μαρκοπούλου κόστισε στους φορολογούμενους 106 εκατ. ευρώ. Καταλαμβάνει 960,7 στρέμματα, με στεγασμένους χώρους συνολικής επιφάνειας 33.100 τετραγωνικών. Διαθέτει στάβλους συνολικής επιφάνειας 9.100 τετραγωνικών, χώρους προθέρμανσης, κλειστή αρένα 2.000 θέσεων, υποδομές για το ιππικό τρίαθλο και την υπερπήδηση εμποδίων.

Μικρό καλάθι

Η κυβερνητική πλευρά φαίνεται να κρατά μικρό καλάθι σε σχέση με το τίμημα, αφού στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται ότι «εκτός του προσδοκώμενου ανταλλάγματος, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων από την επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης». Οι διαγωνισμοί, σύμφωνα πάντα με το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς το τέλος του χρόνου.

Σχετικά άρθρα