Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ – Αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ – Αλλαγές της τελευταίας στιγμής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ΕΝΦΙΑ, Εφορία, Φορολογία Ακινήτων,

Προ θετικών εκπλήξεων αναμένεται να βρεθούν 69.494 φορολογούμενοι όταν θα μπουν στο TAXIS να δουν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ.

Και αυτό γιατί η ΑΑΔΕ λίγο πριν λήξει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ανήρτησε διορθωμένα 69.494 εκκαθαριστικά.

Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά αφορούν δύο κατηγορίες λαθών:

– Την επανεξέταση του εισοδηματικού κριτηρίου των χορηγούμενων εκπτώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. άρθρου 7 ν. 4223/2017 (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων).

Η διόρθωση σε αυτή την περίπτωση αφορά το επανϋπολογισμό του φόρου με την αφαίρεση του έκτακτου επιδόματος των 300 ευρώ που δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ως κοινωνικό μέρισμα.

Ως γνωστό το ποσό αυτό παρότι ακατάσχετο και αφορολόγητο συνυπολογίστηκε από λάθος στα εισοδήματα που μετρούν για τον Ενιαίο φόρο Ακινήτων με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι που δικαιούνται έκπτωση 50% να κληθούν να πληρώσουν το σύνολο του ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί

– Τον επανϋπολογισμό του ΕΝΦΙΑ με βάση την προσαρμογή της τιμής ζώνης της Β’ ζώνης Ψυχικού σε χαμηλότερα επίπεδα

Οι παραπάνω περιπτώσεις επανεκκαθάρισης αφορούν συνολικά 69.494 φορολογούμενους. Το συνολικό ποσό (επιστροφή ή διαγραφή φόρου) ανέρχεται στα 10,83 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα