Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλεγχοι στα ακίνητα για «μαύρο χρήμα» – Ψάχνουν όλες τις μεταβιβάσεις με χαμηλό τίμημα

Έλεγχοι στα ακίνητα για «μαύρο χρήμα» – Ψάχνουν όλες τις μεταβιβάσεις με χαμηλό τίμημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορά Ακινήτων, Ακίνητα, Κατερίνα Παπανάτσιου, Μαύρο Χρήμα, Υπουργείο Οικονομικών, Φοροδιαφυγή,

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τον εντοπισμό “μαύρου” αφορολόγητου χρήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν σε χαμηλές τιμές ίσως και σε βάθος δεκαετίας!

Ουσιαστικά, η κυρία Παπανάτσιου επιβεβαίωσε παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” σχετικά με το αναδρομικό χαράτσι που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία όσοι αγόρασαν ακίνητα την περίοδο 2001-2011 και δήλωσαν στην Εφορία τη χαμηλότερη αντικειμενική αξία (αντί της πραγματικής εμπορικής), προκειμένου να πληρώσουν λιγότερο φόρο.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να ανάψουν “φωτιές” σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων και εργολάβους, ερευνώντας εάν στα συμβόλαια αναγράφηκαν τα πραγματικά τιμήματα , άρα εάν καταβλήθηκε και ο πραγματικός αναλογών φόρος μεταβίβασης.

Η Εφορία θα κάνει διασταυρώσεις ανάμεσα στο τίμημα που δηλώθηκε και το ποσό που πληρώθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό του εργολάβου. Εάν υπάρχει διαφορά, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο μεταβίβασης αναδρομικά για το τίμημα της αξίας της συναλλαγής που δεν δήλωσε στην Εφορία.

Είναι αξιοσημείωτο άλλωστε , ότι κατά την περίοδο 2001-2011 έχουν κατασκευαστεί 182.103.538 τ.μ με βάση τα στοιχεία των οικοδομικών αδειών, και τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στις νέες κατασκευές και όχι σε επαγγελματικά ή παλαιά ακίνητα, με αποτέλεσμα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να πιστεύουν ότι διακινήθηκαν μεγάλα “μαύρα” ποσά κι έτσι το Δημόσιο απώλεσε σημαντικά έσοδα.

Σχετικά άρθρα