Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώνονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου – Αυξάνεται η τιμή του

Μειώνονται τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου – Αυξάνεται η τιμή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποθέματα Πετρελαίου, Ενέργεια, Πετρέλαιο, Ρωσία, Σαουδική Αραβία,

Κατά το ένα τρίτο μειώθηκαν τα παγκόσμια διαθέσιμα αποθέματα πετρελαίου από τις αρχές του χρόνου, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο Reuters, αξιωματούχος του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μείωση αυτή των πετρελαϊκών αποθεμάτων αποτελεί πρακτική ένδειξη ότι το πρόγραμμα μείωσης της παραγωγής πετρελαίου που εφαρμόζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία βοήθησε στην μείωση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1,5% σήμερα το πρωί μετά την ανακοίνωση των υπουργών Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, για τη συνέχιση του προγράμματος μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου στον ΟΠΕΚ, μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 51,66 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 82 σεντς ή 1,6% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 82 σεντς ή 1,7% στα 48,67 δολάρια το βαρέλι, από την τελευταία συνεδρίαση.

Σχετικά άρθρα