Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κ. Μίχαλος: Να αλλάξει ο τρόπος καταβολής ΦΠΑ

Κ. Μίχαλος: Να αλλάξει ο τρόπος καταβολής ΦΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Να αλλάξει ο τρόπος καταβολής του ΦΠΑ προτείνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος άκουσε με μεγάλη ανακούφιση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και ειδικότερα αυτών που αφορούν τα νομικά πρόσωπα στο 15% και βέβαια του ΦΠΑ στο 12%.

Ωστόσο, επειδή η μείωση της φορολογίας θα γίνει κλιμακωτά και σε βάθος χρόνου και η αγορά αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, η ΚΕΕ επαναφέρει την πρότασή της για αλλαγή τρόπου της καταβολής του ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε ο ΦΠΑ να καταβάλλεται από τον λήπτη του τιμολογίου και όχι από τον εκδότη, όπως συμβαίνει σήμερα, ώστε να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που με το ισχύον σύστημα αναγκάζονται να καταβάλουν τον ΦΠΑ με την έκδοση του τιμολογίου, ενώ, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην ελληνική αγορά, η εξόφλησή του γίνεται πολύ αργότερα» ανέφερε.

Σχετικά άρθρα