Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανοί και Κοσοβάροι απέκλεισαν τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες από δημόσια έργα στο Κόσοβο

Γερμανοί και Κοσοβάροι απέκλεισαν τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες από δημόσια έργα στο Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ),

Την έντονη δυσαρέσκεια του εργοληπτικού συνδέσμου ΣΑΤΕ προκαλεί ο αποκλεισμός της Ελλάδας και των ελληνικών τεχνικών εταιριών από δύο διαγωνισμούς προεπιλογής στο Κόσοβο που χρηματοδοτούνται από την KFW Ελβετίας του ομίλου της κρατικής γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνεργασίας του Κοσόβου με τη Γερμανία, γράφει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Ο σύνδεσμος με επιστολή του ζητά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου και του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο στάδιο της κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σε ελληνικές τεχνικές εταιρίες σε δύο διαγωνισμούς στο Κόσοβο, Sewerage Network in Gjakova και Wastewater Treatment Plant in Gjakova.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στα «τεύχη δημοπράτησης των δύο αυτών έργων ζητείται εμπειρία αποκλειστικά από την περιφέρεια των Βαλκανίων, στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, χωρίς όμως την Ελλάδα και τη Ρουμανία, αναδεικνύοντας μια αδικαιολόγητη προκατάληψη εις βάρος της Ελλάδος και της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Ο ΣΑΤΕ εκτιμά ότι «ενδεχομένως οι αδυναμίες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να έχουν επηρεάσει τους συντάκτες των τευχών προαξιολόγησης των διαγωνισμών».

Τονίζει όμως ότι «η Ελλάδα είναι χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου και το παλαιότερο μέλος της Βαλκανικής Χερσονήσου στην Ε.Ε., και κατά συνέπεια δεν αιτιολογείται με κανένα λογικό επιχείρημα ο αποκλεισμός της», καταλήγει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Σχετικά άρθρα