Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΕΗ επιστρατεύει εισπρακτικές στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η ΔΕΗ επιστρατεύει εισπρακτικές στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Εισπρακτικές Εταιρείες, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Μανώλης Παναγιωτάκης,

Αποκαλυπτικός για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ, ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την πορεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα τα χρέη προς την εταιρεία αυξήθηκαν κατά 900 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα έτος, οι ληξιπρόθεσμες προς την ΔΕΗ στις 31.12.2015 ήταν 1,7 δις ευρώ ενώ σήμερα ανέρχονται σε 2,6 δις ευρώ. Οι πολιτικές διευκολύνσεων με κοινωνικό πρόσωπο φτάσανε στα όριά τους τόνισε ο κ.Παναγιωτάκης σημειώνοντας τη βούληση της εταιρείας να προχωρήσει σε πιο αποφασιστικές μεθόδους είσπραξης των οφειλών προς την εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε την απόφαση της ΔΕΗ να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ, με την υπόσχεση ότι θα έχει αύξηση πάνω από 10% στην εισπραξιμότητα.

Επίσης ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε τιτλοποίηση των χρεών της μέσω μεγάλων τραπεζών και ξένων επενδυτικών funds.

Αναλυτικά τα χρέη προς την ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΜΕΑΡ κλπ έχουν ως εξής:

Για χαμηλή και μέση τάση χρωστάνε 1,650 δις ευρώ, εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 700 εκατ. ευρώ.

Το Δημόσιο χρωστά 100 εκατ. ευρώ και έχει ρυθμίσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Για υψηλή τάση χρωστούν 345 εκατ. ευρώ και έχουν διακανονιστεί 60 εκατ. ευρώ.

Έτσι τα χρέη διαμορφώνονται στα 2,1 δις ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 800 εκατ. ευρώ και σε αυτά προστίθενται άλλα 500 εκατ. ευρώ από πελάτες που είτε έχουν πάψει να ηλεκτροδοτούνται (εξοχικά, επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.α.) και όσους άλλαξαν πάροχο αφήνοντας χρέη στην ΔΕΗ.

Σχετικά άρθρα