Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To SMS Κορκίδη στο Μίχαλο αποκαλύπτει τη στροφή 180 μοιρών για τις ευρωεκλογές

To SMS Κορκίδη στο Μίχαλο αποκαλύπτει τη στροφή 180 μοιρών για τις ευρωεκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κορκίδης, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Στροφή 180 μοιρών για τη στήριξη των Επιμελητηρίων έκανε μέσα σε λίγες μέρες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κορκίδης, ωστόσο όπως αποκαλύπτεται αναίρεσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα τη ρήξη του με την επιμελητηριακή οικογένεια.

Σε σχετική αλληλογραφία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, γίνεται σαφές ότι ο κ. Κορκίδης, πριν δύο περίπου εβδομάδες έστειλε γραπτό μήνυμα στο προσωπικό κινητό του κ. Μίχαλου σύμφωνα με το οποίο είχε ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου για την αποχώρηση του! Ωστόσο την αμέσως επόμενη μέρα εξέδωσε ανακοίνωση – επίθεση στα Επιμελητήρια και ταυτόχρονα δεν παραιτήθηκε από τη υποψηφιότητα του!

Μετά την επιστολή του κ. Κορκίδη στον κ. Μίχαλο, με την οποία δήλωσε ότι δεν θα υπακούσει στην απόφαση της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ απάντησε με δική του επιστολή στην οποία σημειώνει: «Οι δικαιολογίες που προβάλλετε για την τελική σας αυτή απόφαση, δεν αντέχουν καμίας κριτικής» και παραθέτει τις δηλώσεις του κ. Κορκίδη με χρονολογική σειρά.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή ο κ. Μίχαλος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «με έκπληξη, η Επιμελητηριακή κοινότητα διάβασε την επιστολή που αποστείλατε σε εμένα προσωπικά, ως προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και την οποία κοινοποιήσατε στους προέδρους των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, με την οποία αναιρείτε τη δέσμευσή σας να υλοποιήσετε την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων του Ηρακλείου Κρήτης, για απόσυρση της συμμετοχής σας από το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στις Ευρωεκλογές. Θα ήθελα όμως να σας υπενθυμίσω τις δικές σας γραπτές και προφορικές δηλώσεις που διαψεύδουν τους τελευταίους ισχυρισμούς σας και την τελική σας απόφαση να παραμείνετε στη μάχη των Ευρωεκλογών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

Από σχετική επιστολή του κ. Μίχαλου προς όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας και προς τον κ. Κορκίδη προκύπτει ότι:

Στις 24 Ιανουαρίου, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των προέδρων των Επιμελητηρίων στο ΕΒΕΑ ο κ. Κορκίδης είχε δηλώσει «…Τέρμα η κοροϊδία αυτή, που μέχρι τώρα κάναμε μια πασαρέλα ψηφοδέλτιο για το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε πλέον στην τύχη. Γι’ αυτό ξεκαθαρίζω δύο πράγματα.

Πρώτον, σαφέστατα δε μιλάμε για κόμματα και χρώματα. Είμαστε οι παραγωγικοί φορείς της χώρας και σαφέστατα νομίζω ότι έχουμε θέσεις συγκεκριμένες, πολλές από αυτές αποτυπώθηκαν σήμερα.

Και δεύτερον, για να ξεκαθαρίσω κάτι, αυτός που προτείνει δεν προτείνεται για ηθικούς λόγους, για να μην υπάρξουν και σχόλια. Γι΄ αυτό λοιπόν, αυτό το οποίο θέλω, παρουσία και του υπουργού και του Γενικού, να μεταφέρω είναι ότι σαφέστατα προς όφελος όλων θα ήταν να υπάρξει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μικρομεσαίων σε εκλόγιμη θέση σε όλα τα ψηφοδέλτια, έτσι θα είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερους εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Όμως επειδή το εκλέγειν και εκλέγεσθαι των ελλήνων μικρομεσαίων δεν πρέπει να το αφήσουμε πλέον στην τύχη του. Πρέπει να έχει νόημα και αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε ότι με 4,7% μπορούμε να έχουμε έναν υποψήφιο τον οποίον μπορούμε να τον εκλέξουμε να μας εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα δείτε ότι η Ευρωβουλή δίνει το δικαίωμα να κατέβει κάποιος αυτόνομα, αυτοδύναμα, χωρίς να βρίσκεται ή να είναι κάτω από κάποια ομπρέλα κόμματος…»

Στις 28 Ιανουαρίου 2014, σε επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της οποίας είναι πρόεδρος, προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την εκπροσώπηση των μικρομεσαίων στις Ευρωεκλογές, ζητούσε και πάλι από την επιχειρηματική κοινότητα την ίδρυση νέου κόμματος λόγω της αρνητικής στάσης που τηρούν τα κόμματα προς την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε «…Σε περίπτωση που για άλλη μία φορά, μας προτείνετε μία «τιμητική» θέση, προτιμώντας σε καλύτερη σειρά προτεραιότητας γνωστά ονόματα καταξιωμένων συμπατριωτών μας, τότε οι άνθρωποι της αγοράς, θα τολμήσουμε να επιλέξουμε υποψήφιους, που θα στηρίξουμε από κοινού με όλους τους επαγγελματικούς φορείς. Με δεδομένο μάλιστα το μέτρο του 4,8%, ίσως μπορέσουμε με αρκετές πιθανότητες ως «πολιτική οργάνωση μικρομεσαίων», να εκλέξουμε, τουλάχιστον έναν άξιο και ικανό εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη…».

Στο μεταξύ παρά τη δήλωση ότι «ο προτείνων δεν προτείνεται», δέχθηκε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, παρά το γεγονός ότι η στάση της κυβέρνησης ήταν άκρως αρνητική στα αιτήματά των Επιμελητηρίων.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης, 4 και 5 Απριλίου, απαντώντας στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος αναφερόμενος στη στήριξη της επιμελητηριακής κοινότητας στους υποψηφίους που προέρχονται από τους κόλπους της, απευθύνθηκε στον κ. Κορκίδη και είπε: «Κύριε Κορκίδη, λέω ότι η στήριξή μας πρέπει να έχει μια απαίτηση. Αν δεν ψηφιστεί, αν δεν γίνει άρση της τροποποίησης, τότε πρέπει να παραιτηθείτε πριν τις ευρωεκλογές…», δήλωνε σταθερός στην άποψή να αποχωρήσει αναφέροντας ότι «…Η κατάργηση της συλλογικότητας και πραγματικά η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια είναι μία βόμβα στο θεσμό της συλλογικότητας. Καταρρέοντας τα Επιμελητήρια, καταρρέουν όλες οι συλλογικές οργανώσεις και οι δομές τους. Οι κοινωνικοί εταίροι, τα τριτοβάθμια, παίρνουν κάποιους πόρους (από τα Επιμελητήρια), τους οποίους τους διανέμουν στις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Καταλαβαίνετε όταν δεν υπάρχουν αυτοί οι πόροι, όλη αυτή η δομή καταρρέει για να μπορούν να μπουν αυτοί που θέλουν που προαιρετικά θα συνδράμουν για να μπορούν να πάρουν τα Επιμελητήρια στα χέρια τους και να τα χειριστούν και να τα διαχειριστούν με τον τρόπο που αυτοί θέλουν. Σήμερα κάποιοι 5 βουλευτές τα έβαλαν με έναν από εμάς. Ουσιαστικά τα έβαλαν με όλους μας… Και για να ολοκληρώσω αυτό το οποίο μου ζήτησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου να υποσχεθώ, εγώ το έπραξα ήδη από την Παρασκευή, όταν έμαθα ότι… (δε συνεχίστηκε η πρόταση, που διακόπηκε από χειροκροτήματα). Γιατί δεν μπορεί ένας πρόεδρος να του κλείνουν το Επιμελητήριο ή ένας έμπορος το μαγαζί και να βγαίνει να υποστηρίζει τί; Με τι επιχειρήματα και τι μούτρα θα μπορούσε κανείς…».

Στις 25 Απριλίου 2014 και ενώ οι εξελίξεις για το μέλλον των Επιμελητηρίων δεν ήταν οι προσδοκώμενες, ο κ. Κορκίδης έστειλε sms στο προσωπικό κινητό του κ. Μίχαλου και στο οποίο ανέφερε: «Έστειλα μήνυμα στο Μαξίμου για αποχώρησή μου από το Ευρωψηφοδέλτιο μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ενημερώστε με τι θα αποφασίσετε για να ξέρω πώς θα το χειριστώ. Βασίλης Κορκίδης». Το μήνυμα αυτό εστάλη την Παρασκευή 25 Απριλίου, ώρα 09.07 το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα τη στάση της Επιμελητηριακής κοινότητας απέναντι στην εχθρική στάση της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα