Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θετικό σήμα από Μοσκοβισί που δηλώνει “πεπεισμένος” για τα 2,8 δισ. ευρώ

Θετικό σήμα από Μοσκοβισί που δηλώνει “πεπεισμένος” για τα 2,8 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αναδιάρθρωση Χρέους, Βρυξέλλες, Κριστίν Λαγκάρντ, Πιέρ Μοσκοβισί, Προαπαιτούμενα Μέτρα,

Θετικό σήμα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ έστειλε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εκταμιευτούν τα 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» τόνισε και εξήρε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών.

«Μετά από αρκετές δυσκολίες, πιστεύουμε ότι έχουν υλοποιηθεί όλες οι αναγκαίες δράσεις» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «εφόσον η Αθήνα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «επιτέλους, μετά από καιρό, όλοι μαζί οικοδομούμε ένα succees story», αναγνωρίζοντας ωστόσο, τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα μέτρα» εκτίμησε επίσης ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Αυτό το μήνυμα έχουμε λάβει και από τη διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ» πρόσθεσε.

«Το Ταμείο θέλει το βάρος χρέους της Ελλάδας να μειωθεί, αλλά θέλει και μεταρρυθμίσεις. Αν όλοι προσπαθήσουμε, η Κομισιόν, τα κράτη-μέλη, η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ μπορούμε να φτάσουμε σε μια παγκόσμια λύση έως το τέλος του έτους», κατέληξε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχετικά άρθρα