Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο 5,91% η φοροπαραβατικότητα

Στο 5,91% η φοροπαραβατικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, ΣΔΟΕ,

Μικρή ήταν η φορολογική παραβατικότητα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία των 2.289 προληπτικών ελέγχων που διενήργησαν εφορίες και τελωνεία σε όλη των χώρα.

Από τις εφορίες πραγματοποιήθηκαν 1.879 προληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους οι 324 αφορούσαν σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ οι 807 αφορούσαν σε κρεοπωλεία, σφαγεία και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις. Σε 111 από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκαν συνολικά 145 παραβάσεις. Στις υπόλοιπες 1.768 ελεγχόμενες επιχειρήσεις δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.

Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο υπόλοιπο της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο (25 επιχειρήσεις με συνολικά 32 παραβάσεις). Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα στην επικράτεια ανήλθε στο 5,91%. Η παραβατικότητα για άλλη μία εβδομάδα εντοπίσθηκε κατά κύριο λόγο στη μη έκδοση στοιχείων.

Από τα συνεργεία ελέγχου στα τελωνεία πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια συνολικά 410 προληπτικοί έλεγχοι στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κ.λπ. Σε 8 από τις περιπτώσεις ελέγχου διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 11 υποθέσεις η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ’ Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό επί του συνόλου των προληπτικών ελέγχων πραγματοποιήθηκαν στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, καθώς στις περιφέρειες αυτές παρουσιάζονται αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διασυνοριακού εμπορίου με χώρες όπως η Π.Γ.Δ.Μ. και η Βουλγαρία.

Σχετικά άρθρα