Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Financial Times: Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Financial Times,

Άρθρο για τις διεργασίες στην Ευρώπη σχετικά με το ελληνικό χρέος φιλοξενεί η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, που τιτλοφορείται «Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» (Creditors to begin debt relief talks with Greece).

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες περί ελάφρυνσης του χρέους, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα αξιωματούχοι του ΔΝΤ.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, το οποίο φιλοξενεί δήλωση Έλληνα αξιωματούχου που αναμένεται να εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στη συνάντηση του Eurogroup την Πέμπτη.

«Τώρα που η Eurostat έχει επιβεβαιώσει επίσημα τους δημοσιονομικούς μας δείκτες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρωζώνη να προχωρήσει με το ζήτημα της αναδιάρθρωσης όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ισχυρίζονται πλεόνασμα αλλά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη συζήτηση περί ελάφρυνσης», σχολιάζει στην εφημερίδα ο Μουτζντάμπα Ρχαμάν (Mujtaba Rhaman), επικεφαλής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων της εταιρείας Eurasia Group.

Σχετικά άρθρα