Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγές στις δηλώσεις Ε1 για ενοίκια, μπλοκάκια και φόρο εισοδήματος

Αλλαγές στις δηλώσεις Ε1 για ενοίκια, μπλοκάκια και φόρο εισοδήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, Φορολογία, Φορολογικές Δηλώσεις, Φόρος Εισοδήματος,

Ανατροπές έρχονται στις δηλώσεις Ε1 για ενοίκια, μπλοκάκια και φόρους εισοδήματος αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει και αναμένεται να φέρει στη Βουλή ένα μίνι φορολογικό νομοσχέδιο.

Στο νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνονται οι αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων του 2016, αλλά διατάξεις που θα κλείσουν τις εκκρεμότητες που αφορούν στην υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος του 2015.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά στο νέο τρόπο φορολόγησης των ενοικίων που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Προβλέπεται αύξηση των συντελεστών από το 11% που είναι σήμερα στο 13% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και από το 33% στο 35% για μεγαλύτερα, ενώ μελετάται και η καθιέρωση ενός ακόμα συντελεστή 40%-45% για ενοίκια που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ το χρόνο.

Δεδομένου ότι σε όλους τους τόνους το οικονομικό επιτελείο έχει αποκλείσει να υπάρξει άλλη αύξηση φόρων για τα εισοδήματα του 2015, δεν αποκλείεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να κληθούν να πληρώσουν αυξημένη προκαταβολή για το 2016 καθώς στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί ότι θα εισπραχθούν 150 εκατ. ευρώ επιπλέον από φόρους στα ενοίκια.

Αλλαγές προβλέπονται και για τους αμειβόμενους με «μπλοκάκι». Με τις νέες διατάξεις θα ξεκαθαριστεί πώς θα φορολογούνται όσοι εργάζονται περιστασιακά ή είναι άνεργοι και αν θα φορολογηθούν για πλασματικά (τεκμαρτά) εισοδήματα με συντελεστή 26% και από το πρώτο ευρώ.

Οι επιτελείς στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ακόμη την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, ωστόσο το σχέδιο δεν έχει ακόμη πάρει το «πράσινο φως» από τους δανειστές για να μπορέσει να εφαρμοστεί .

Στο νομοσχέδιο αυτό ενδέχεται να περιληφθεί και η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου που θα προκύψει από την εκκαθάριση σε περισσότερες δόσεις (ή έως και οκτώ μήνες) με πρώτη δόση τον Μάιο

Σχετικά άρθρα