Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μάιο ανοίγει το Taxisnet για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Το Μάιο ανοίγει το Taxisnet για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Εφορία, Φόρος Εισοδήματος,

Από το Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ έως το τέλος Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να ανοίξει η πύλη του Τaxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και την πληρωμή του φόρου.

Από φέτος, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αλλά και να εξομαλυνθεί η ροή είσπραξης των εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι έως και πέρυσι η πληρωμή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας καταβαλλόταν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει διευθετήσει δύο σημαντικές εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν αφορούν διευκρινίσεις για τον τρόπο δήλωσης του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς και την απαλλαγή από τα τεκμήρια φοιτητών και ανέργων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Οι δύο αυτές διατάξεις αφορούν προτεραιότητες του υπουργείου για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να ανοίξει για τους φορολογούμενους η εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Σχετικά άρθρα