Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Νέος φόρος στα εισοδήματα υπέρ των Ταμείων

Κατρούγκαλος: Νέος φόρος στα εισοδήματα  υπέρ των Ταμείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Γιώργος Κατρούγκαλος,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέα εισφορά στα εισοδήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, μετά τη συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως ενημέρωσε τον κ. Ντομπρόφσκις ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει στο θέμα των συντάξεων “μια συνολική αναθεώρηση του συστήματος που θα ικανοποιεί ως γενικό ισοδύναμο όλες τις επιμέρους δεσμεύσεις” που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα, προσθέτοντας πως του ζήτησε:

“να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος να μην επιτευχθεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα”.

Ο υπουργός τόνισε πως επί αυτών των ζητημάτων οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν. “Τέθηκαν απλώς ως ζητήματα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στα τέλη Νοεμβρίου” επισήμανε. Όπως είπε, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αποτελεί μέρος της πρώτης αξιολόγησης και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να παραμείνουν “σε συνεχή επαφή” καθώς θέλουν η αξιολόγηση αυτή να ολοκληρωθεί άμεσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε “πάρα πολύ καλή και παραγωγική” τη συζήτηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, κάνοντας γνωστό ότι επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς, όπως στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, στην αγορά εργασίας και στο κατώτατο εισόδημα.

Σχετικά άρθρα