Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης: Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή, αυτή η εποχή έληξε

Κασσελάκης: Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή, αυτή η εποχή έληξε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γιώργος Κατρούγκαλος, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Φορολογία,

Η ΝΔ με «μανδύα της φοροεπιδρομής», «εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, που συμμετείχε την Τετάρτη 22/11 στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε δήλωση του από την πορεία σχολίασε ότι «είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά.

»Αυξάνει φόρους, αυξάνεις εισφορές», ενώ «έλεγε για μειώσεις φόρων».

«Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία.

»Θέλουν αξιοπρέπεια», σημείωσε.

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή.

»Αυτή εποχή έχει λήξει», πρόσθεσε, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για «μανδύα της φοροεπιδρομής» και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Συνομιλώντας με διαδηλώτρια, ο κ. Κασσελάκης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «υπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος, το ’23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα».

«Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;», σχολίασε.

«Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από ‘δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στην Θεσσαλία.

»Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία», είπε.

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κά) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα