Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία στον προϋπολογισμό

Κομισιόν: Δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία στον προϋπολογισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κρατικός Προϋπολογισμός, Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ,

Για πρόοδο στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, επισημαίνοντας πάντως ότι χρειάζεται περαιτέρω εργασία σε ορισμένα ζητήματα πριν υπάρξει οριστική συμφωνία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι ένα από τα ζητήματα προς επίλυση είναι το δημοσιονομικό κενό σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό του 2014.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, τις επόμενες εβδομάδες θα διευκρινιστεί αν θα απαιτηθούν περαιτέρω προσαρμογές και αν θα χρειαστεί να παρουσιάσει η Ελλάδα τροποποιημένο ή συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Ανέφερε, εξάλλου, ότι δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία σε όλες τις πτυχές του προϋπολογισμού.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ αναγνώρισε, πάντως, την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα στον δημοσιονομικό τομέα και στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι περαιτέρω πρόοδος απαιτείται στη φορολογική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ανταγωνισμό, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup, είπε ότι δεν αναμένει να διεξαχθεί λεπτομερής συζήτηση για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως τόνισε, την τελική ευθύνη για το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου έχει ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σημείωσε, πάντως, πως ο Όλι Ρεν είναι έτοιμος να ενημερώσει για την πρόοδο των συζητήσεων στην Αθήνα, σε περίπτωση που το ζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ κατέληξε λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι η αξιολόγηση διακόπηκε, οι συζητήσεις συνεχίζονται από τις έδρες των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Σχετικά άρθρα