Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Süddeutsche Zeitung: Που είναι η γυναίκα Επίτροπος από την Ελλάδα;

Süddeutsche Zeitung: Που είναι η γυναίκα Επίτροπος από την Ελλάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συγκεντρώνει υποψηφιότητες για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία επιθυμεί ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών. Γι αυτό καλεί όλα τα κράτη-μέλη να της προτείνουν δύο πιθανούς υποψηφίους, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις αγνοούν την παράκληση αυτή και επικαλείται, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα της Ελλάδας.

Στο σχετικό σχόλιο διαβάζουμε:

«Είναι εκπληκτικό με πόση συνέπεια αγνοούν την επιθυμία της φον ντερ Λάιεν οι ηγέτες των (ευρωπαϊκών) κρατών και κυβερνήσεων.

»Αυτό ισχύει μάλιστα και για όσους ανήκουν, όπως και η πρόεδρος της Κομισιόν, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ευρώπη.

»Ο τρόπος με τον οποίο την περασμένη εβδομάδα οι κυβερνήσεις στην Αυστρία και στην Ελλάδα υπέδειξαν μόνο έναν υποψήφιο- άνδρα, φυσικά- λειτουργεί και ως ένα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες: ότι στην ΕΕ η εξουσία παραμένει στα κράτη-μέλη.

»Η διαδικασία για την στελέχωση της Κομισιόν θα απαιτήσει ακόμη πολλές εβδομάδες, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σχετικά άρθρα