Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ελπίζω αυτή η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ να μην είναι αποτυχημένη

Μίχαλος: Ελπίζω αυτή η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ να μην είναι αποτυχημένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),

Την ικανοποίησή του για το σημερινό ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία, εκφράζει ο επιχειρηματικός κόσμος.

«Ο επιχειρηματικός κόσμος επικροτεί την απόφαση του υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, με στόχο να προχωρήσουν επιτέλους στην Ελλάδα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Ελπίδα όλων μας», είπε ο κ. Μίχαλος, «είναι, αυτή τη φορά, οι προτάσεις που θα συμφωνηθούν και θα υιοθετηθούν να δίνουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας που αφορούν πρωτίστως την πάταξη της γραφειοκρατίας για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την καλύτερη λειτουργία του τραπεζικού τομέα, και, βέβαια, τον εκσυγχρονισμό των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κρίνει εξάλλου θετικό το γεγονός ότι της συνάντησης Βαρουφάκη – Γκουρία έχει προηγηθεί η αναγκαία προεργασία κι έχουν προσδιοριστεί οι βασικοί άξονες στους οποίους θα πρέπει να επιχειρηθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, «η τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ θα συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση ορθών προτάσεων, δεδομένης, άλλωστε και της προσωπικής εμπλοκής στο θέμα του επικεφαλής του Οργανισμού κ. Γκουρία».
Ο ίδιος εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα ότι «η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μια αποτυχημένη “εργαλειοθήκη”, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν».

Σχετικά άρθρα