Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ελπίζω σε πραγματική Ανάσταση στο τέλος της βδομάδας

Μίχαλος: Ελπίζω σε πραγματική Ανάσταση στο τέλος της βδομάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας η χώρα «να μπορέσει να ζήσει μια πραγματική Ανάσταση».

«Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Εύχομαι να είναι η μεγάλη αλλαγή και για την κοινωνία και για σας το τέλος των “παθών” σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, που ξέρω πόσο σας έχει θίξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αλλά να αντέχετε γιατί πιστεύω – όχι απλώς ελπίζω, πιστεύω – ότι ο τόπος μας θα πάει μπροστά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ευελπισεί «σε μια νέα ανοδική περίοδο, έστω και αν αυτή είναι ανηφορική».

Κατά τη διάρκεια της κατ ιδίαν συζήτησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μίχαλος ενημέρωσε λεπτομερώς τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος.

«Αυτήν την περίοδο τα οικονομικά προβλήματα της χώρας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της κοινωνίας. Η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα, ενώ και τα νοικοκυριά βιώνουν δύσκολες στιγμές.

Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να έρθει σε μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους και τους πιστωτές μας, προκειμένου να μπει τέλος στην αβεβαιότητα που επισκιάζει κάθε οικονομική, αλλά και κοινωνική δραστηριότητα. Μια συμφωνία που θα αποκαταστήσει από τη μια πλευρά την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές, αλλά από την άλλη θα βάλει τέλος στην ύφεση και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ένα ζητούμενο, βέβαια, το οποίο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Στην προσπάθεια αυτή, ο επιχειρηματικός κόσμος, τα Επιμελητήρια ως θεσμοθετημένοι φορείς παροχής οικονομικών προτάσεων προς την Πολιτεία, θα σταθούν αρωγοί στο πλευρό της Κυβέρνησης, με συγκεκριμένες θέσεις.

Με προτάσεις για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που βέβαια, καμία σχέση δε θα έχουν με την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

• Η χώρα για να ανασυγκροτηθεί οικονομικά χρειάζεται ενίσχυση του παραγωγικού της ιστού

• Στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα

• Ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς με ανταγωνιστικούς φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις

• Αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο

• Εκσυγχρονισμό στη νομοθεσία που διέπει το εργασιακό

• Παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα για την παροχή ρευστότητας στην αγορά

• Πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αλλά και όλων των άλλων κοινοτικών πόρων που μπορούν να εισρεύσουν στη χώρα μας, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ

Σχετικά άρθρα