Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε και πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

Πότε και πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Εφημερίδα RealNews, Κατώτατος Μισθός, Πάνος Σκουρλέτης,

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, σε δύο δόσεις, μέσα σε διάστημα περίπου 18 μηνών από σήμερα , ώστε να επανέλθει και πάλι στα επίπεδα των 751 ευρώ που βρισκόταν προ κρίσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real Νews, μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε δύο στάδια.

Η πρώτη αύξηση στα 680 ευρώ θα γίνει πιθανότατα την 1η Οκτωβρίου του 2015 και η δεύτερα αύξηση στα 751 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2016, (πιθανότατα την 1η Ιουλίου.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η εξομοίωση από τον Απρίλιο των κατώτατων αμοιβών για όλους όσοι είναι κάτω των 25 ετών στο ύψος του σημερινού κατώτατου μισθού, δηλαδή στα 586 ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα οι κάτω των 25 ετών εργαζόμενων έχουν μισθό 511 ευρώ.

Απώτερο στόχος του υπουργείου αποτελεί να μην υπάρχει εργαζόμενος το β” εξάμηνο του 2016 που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ.

Επίσης, θα προωθηθεί η μείωση του ορίου απολύσεων στο 2%, από 5% που ισχύει σήμερα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση του ποσού της αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης ανάλογα με τα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.

Σχετικά άρθρα