Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

El Greco: Εκδηλώσεις για το “Έτος Θεοτοκόπουλου”

El Greco: Εκδηλώσεις για το “Έτος Θεοτοκόπουλου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για El Greco, Γιώργος Αεράκης, Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Κώστας Μαμουλάκης, Μαλεβίζι, Φωτογραφίες,

Mε αφορμή τον εορτασμό του 2014 ως “Έτος Θεοτοκόπουλου”,  ο δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού του “Έτους Θεοτοκόπουλου”, Γιώργος Αεράκης, έκαναν την παρουσίαση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο χωριό Φόδελε.

Ο κ. Μαμουλάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Ολόκληρος ο κόσμος εορτάζει φέτος τα 400 χρόνια από το θάνατο του Θεοτοκόπουλου. Και είναι τόσο σημαντική αυτή η επέτειος, που το 2014 εορτάζεται ως “Έτος Θεοτοκόπουλου”. Αυτήν τη μεγάλη επέτειο για την οικουμένη, και βέβαια για τον τόπο μας, εορτάζει ο δήμος Μαλεβιζίου και το Φόδελε, που έχει τη μεγάλη τιμή της γενέτειρας του Θεοτοκόπουλου σύμφωνα με την παράδοση».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και επισήμανε:

«O οικισμός του Φόδελε αναγνωρίστηκε από την πολιτεία ως γενέτειρα του Θεοτοκόπουλου και η Μελίνα Μερκούρη, ως υπουργός Πολιτισμού, χρηματοδότησε την αναστήλωση του κτιρίου, που η παράδοση αναγνωρίζει ως πατρική οικία του μεγάλου μας ζωγράφου και επιμελήθηκε με τις υπηρεσίες της την έκθεση με τα αντίγραφα των έργων του».

Ακόμη, χαρακτήρισε το μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου μοναδικό στην Ελλάδα, ήδη γνωστό και αναγνωρισμένο, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Παράλληλα, ο κ. Μαμουλάκης παρουσίασε την επίσημη, θετική απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών για αδελφοποίηση των δήμων Τολέδου και Μαλεβιζίου και πρόσθεσε ότι ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει πως μία τριπλή σύνδεση των δήμων Τολέδου, Μαλεβιζίου και Ηρακλείου, θα είχε ακόμα περισσότερα οφέλη για τον τόπο.

«Θα μας έδινε άλλη ώθηση, θα πρόβαλε αποτελεσματικότερα το Μαλεβίζι, το Φόδελε, το Ηράκλειο, την Κρήτη ολόκληρη διεθνώς και θα δημιουργούσε ισχυρότερες προϋποθέσεις για το μέλλον» σημείωσε.

Clipboard01 Clipboard02 Clipboard03

Σχετικά άρθρα