Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως 16 χρόνια για τους έξι της ληστείας στο Βελβεντό – Δικάστηκαν ως απλοί ποινικοί

Έως 16 χρόνια για τους έξι της ληστείας στο Βελβεντό – Δικάστηκαν ως απλοί ποινικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Μπουρζούκος, Αργύρης Ντάλιος, Βελβεντό, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης, Δικαιοσύνη, Κοζάνη, Νίκος Ρωμανός, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Φοίβος Χαρίσης,

Σε ποινές κάθειρξης από 11 έως 16 έτη καταδικάστηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, με το δικαστήριο να μη δέχεται τελικά την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και συγκεκριμένα στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και να τους δικάζει ως απλούς ποινικούς.

Η έδρα υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι κατηγορούμενοι δεν έδρασαν στο πλαίσιο τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά δεν αναγνώρισαν ελαφρυντικά με το σκεπτικό ότι οι πράξεις των κατηγορουμένων ήταν αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής. Η πρόταση για αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον Νίκο Ρωμανό δεν έγινε τελικά δεκτή από την έδρα.

Οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, πάντως δεν αποδείχθηκε ότι κατείχαν τα πολεμικά τουφέκια για να εφοδιάσουν άλλες ομάδες.

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους κατά συγχώνευση τις εξής ποινές, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης:

– Γ. Μιχαηλίδης: 16 έτη, τέσσερις μήνες και 10 ημέρες

– Ν. Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες

– Δ. Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες

– Α . Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες

– Α. Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες

– Φ. Χαρίσης: 15 χρόνια και 11 μήνες

Το δικαστήριο απήλαξε τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ εκτίμησε ότι οι κατηγορούμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τη χρήση όπλων. «Ήταν η αντίδρασή τους» όπως είπαν χαρακτηριστικά «όταν έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς».

Σχετικά άρθρα