Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

95 χρόνια φυλακή στον Κώστα Πάσσαρη για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας

95 χρόνια φυλακή στον Κώστα Πάσσαρη για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόπειρα Ανθρωποκτονίας, Δικαιοσύνη, Κώστας Πάσσαρης,

Ενενήντα πέντε χρόνια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας, που αφορούσαν τραυματισμούς αστυνομικών σε συμπλοκή στην Πλατεία Βάθης, στις 9. 2. 2000 και στην Πλατεία Αμερικής, όπου τον συνέλαβαν 13 μέρες αργότερα

Παράλληλα, αθωώθηκε για ηθική αυτουργία σε εκρήξεις βομβών, που φέρεται ότι, τοποθετούσε ο πατέρας του.

Η υπόθεση αφορούσε μέρος από τη δράση του Πάσσαρη, πριν αποδράσει στη Ρουμανία πριν από 18 χρόνια, όπου από τότε εκτίει ποινές δις ισόβια, γιά δύο ανθρωποκτονίες, που διέπραξε εκεί.

Στο Μικτό Δικαστήριο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει, από την περασμένη βδομάδα, να εκδικάζονται τρεις σοβαρές υποθέσεις, στις οποίες είναι κατηγορούμενος ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης.

Ο ίδιος δεν είναι παρών, καθώς το ρουμανικό Εφετείο αρνήθηκε να τον εκδόσει προσωρινά στη χώρα μας, μέχρι να δικαστεί, επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη δεν προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, να παραμείνει στην Ελλάδα.

Σήμερα ξεκίνησε η δίκη, για πέντε ανθρωποκτονίες με κατηγορούμενο τον Πασσαρη, μεταξύ των οποίων και η δολοφονία δύο αστυνομικών, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, από όπου και απέδρασε εκείνη την ημέρα.

Στο μεταξύ το δικαστήριο του επέβαλλε 95 χρόνια κάθειρξη, για 10 απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, που αφορούσαν συμπλοκή στην Πλατειά Βάθης, οπου κρίθηκε ένοχος ότι, πυροβόλησε 4 αστυνομικούς.

Στην ίδια υπόθεση ο Πάσσαρης καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον 6 ακόμη αστυνομικών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στη σύλληψη του.

Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επειδή είχε χειροβομβίδα στην τσέπη του και όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, έβαλε το χέρι του να την πιάσει.

Η τρίτη υπόθεση, που άφορα τις ανθρωποκτονίες βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.

Σχετικά άρθρα