Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη

Κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτωρ Ρέστης, Δικαιοσύνη, Εφοπλιστές, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Ποινές με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και τέσσερις συγκατηγορουμένους του, για την υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης, που φέρεται να έγινε με ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο εφοπλιστής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, καθώς κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Οι δικαστές έδωσαν τόσο στον Βίκτωρα Ρέστη, όσο και στους υπόλοιπους τέσσερις καταδικασθέντες, ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση, με αποτέλεσμα να είναι ελεύθεροι.

Έτσι, ο εφοπλιστής θα μπορεί έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό, να είναι ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης, μία φορά το μήνα, στο Α.Τ. της περιοχής του.

Για την υπόθεση, καταπάτησης των 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης συνολικά 17 άτομα. Μεταξύ των κατηγορουμένων, συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια.

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου. Σε όλους τους καταδικασθέντες, δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Σχετικά άρθρα