Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σώρρας: Βγάλτε με από τη φυλακή – Δεν είμαι ύποπτος φυγής γιατί είμαι πολιτικός αρχηγός

Σώρρας: Βγάλτε με από τη φυλακή – Δεν είμαι ύποπτος φυγής γιατί είμαι πολιτικός αρχηγός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρτέμης Σώρρας, Δικαιοσύνη, Φυλακές,

Δεν είναι «ύποπτος φυγής» καθώς είναι «πολιτικός αρχηγός» υποστηρίζει τώρα ο Αρτέμης Σώρρας, που ήταν καταζητούμενος επί 15 μήνες.

Υπέβαλλε αίτηση ζητώντας την αποφυλάκιση του με όρους, πέντε μήνες μετά την σύλληψη του.

Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» που κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων υποστηρίζει ότι αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή καθώς τα «αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει στον ανακριτή, αποδεικνύουν την αθωότητα του».

Για την περίοδο που ήταν καταζητούμενος ισχυρίζεται και ότι «δεν είχε λάβει γνώση της κλήσης του, καθώς επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση» και ότι «κινδύνευε η ζωή του».

Στο μακροσκελές κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η «Ελλήνων Συνέλευσις δρούσε ως εγκληματική οργάνωση πείθοντας τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο, σε Τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να υποστούν ανυπολόγιστη βλάβη».

Νέες κλήσεις σε άλλα δέκα πρόσωπα

Αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και εφτά συνεργατών του για κατηγορίες όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα απάτης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σήμερα όμως που η υπόθεση είναι στην ανάκριση τα αδικήματα έχουν αποδοθεί κατηγορίες, και αναμένεται να κληθούν σε απολογία, σε ακόμα δέκα πρόσωπα, μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα είτε να συνδέονται με αυτόν.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα με βάση το οποίο κατηγορείται ο Αρτέμης Σώρρας, έχει προκύψει ότι:

– Δεν διαθέτει ο ίδιος ούτε ένα ευρώ ως περιουσιακό στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

– Η ανεξέλεγκτη δράση του έχει προκαλέσει αδιανόητη ζημιά στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τις “εξουσιοδοτήσεις” της απάτης και αρνούνται να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

– Περί τις 12 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλούνται τις παραμυθίες Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ενδεικτικά αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ (!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από Δημόσιο, εφορίες και λοιπά.

Σημειώνεται ότι η Δικαιοσύνη διερεύνησε συστηματικά και εμπεριστατωμένα την υπόθεση Σώρρα αφού πρώτα παρενέβη ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και συνενώθηκαν όλες οι διάσπαρτες δικογραφίες

Σχετικά άρθρα