Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χασισοφυτεία – μαμούθ βρέθηκε στην Καρδίτσα (φωτο+ βίντεο)

Χασισοφυτεία – μαμούθ βρέθηκε στην Καρδίτσα (φωτο+ βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, Κάνναβη, Καρδίτσα, Φωτογραφίες, Χασισοφυτεία,

Δεν πίστευαν στα… μάτια τους οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας αυτό που εντόπισαν στην Καρδίτσα αφού βρήκαν μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, με 10.500 περίπου δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη το μεσημέρι στην Καρδίτσα, ένας 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο συνεργό του που αναζητείται.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε, σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν συνολικά από (10.564) δενδρύλλια, ύψους (0,30) έως (1,70) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (1.250) γραμμαρίων και έξι γυάλινα φιαλίδια με έλαιο άγνωστης χημικής σύστασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας προκειμένου να εντοπιστεί ο συνεργός του.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας δήλωσε για την υπόθεση τα εξής:

«Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την καταπολέμησή τους.

Μια τέτοια συντονισμένη αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε και χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η μεγαλύτερη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης έως τώρα στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η εκρίζωση και κατάσχεση πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης, αλλά και η σύλληψη του καλλιεργητή, αποτελούν ένα μεγάλο πλήγμα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, που συμμετείχαν τόσο στις έρευνες κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα όσο και στη χθεσινή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό τους, την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τον διαρκή ζήλο στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών».

Aπό την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος Δημήτριος Γατσουνιάς τόνισε:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαρώ τον διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, για τον εντοπισμό της συγκεκριμένης φυτείας και την κατάσχεση πάνω από (10.500) δενδρυλλίων κάνναβης.

Η επιτυχία αυτή, σε συνδυασμό και με άλλες παρόμοιες επιτυχίες που είχαμε στο παρελθόν, αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συστηματική και ευσυνείδητη εκπλήρωση του υπηρεσιακού καθήκοντος από τους αστυνομικούς μας με σκοπό την εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών διαβίωσης για την τοπική κοινωνία».

Δείτε βίντεο:

Σχετικά άρθρα