Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα έρευνα για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη που είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του

Νέα έρευνα για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη που είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκτονία, Δικαιοσύνη, Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εισαγγελία Εφετών, Κώστας Τσαλικίδης,

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι τα αίτια του θανάτου του στελέχους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Κώστα Τσαλικίδη, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, το 2005.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιώγας έδωσε εντολή να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που είχε κλείσει με την ένδειξη «αυτοκτονία».

Η νέα έρευνα, η τρίτη κατά σειρά, ξεκινά μετά την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο δικαίωσε την οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να τους αποζημιώσει, καθώς οι ελληνικές αρχές δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Τσαλικίδη ερευνήθηκε δυο φορές από τη Δικαιοσύνη.

Η πρώτη ήταν την περίοδο 2005-2006 οπότε και η έρευνα έκλεισε ως αυτοκτονία.

Μια συμπληρωματική έρευνα την διετία 2012-2014 ήρθε και πάλι να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα, όμως και σε αυτή την περίπτωση οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ωστόσο, καταγράφηκε η άποψη των δυο από τους τρεις ιατροδικαστές οι οποίοι ανέφεραν ότι η αιτία θανάτου δεν είχε εντελώς διασαφηνιστεί.

Η οικογένεια Τσαλικίδη, από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο για σκηνοθετημένη δολοφονία που συνδεόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σχετικά άρθρα