Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξάρθρωσαν σπείρα ναρκοβαρώνων – Είχαν αυτόματα και χειροβομβίδες!

Εξάρθρωσαν σπείρα ναρκοβαρώνων – Είχαν αυτόματα και χειροβομβίδες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, Δίωξη Ναρκωτικών, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ηρωίνη, Θεσσαλονίκη, Ναρκωτικά, Φωτογραφίες, Χειροβομβίδα,

Στην εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που ήταν ικανή να εξοπλίσει έναν μικρό στρατό προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, μετά από έρευνα που διήρκησε 8 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 11 ατόμων ηλικίας από 17 ώς και 56 ετών, ενώ δύο ακόμα αναζητούνται.

Επιπλέον, από τις έρευνες κατασχέθηκαν 15 κιλά ηρωίνης, υποπολυβόλο, πιστόλια και χειροβομβίδες. Μεγάλο μέρος από τα ευρήματα εντοπίστηκε θαμμένο σε οικόπεδο στο Κορωπί.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε σπίτι στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το κουβάρι της σπείρας ξεκίνησε να ξετυλίγεται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου όταν εντοπίστηκε στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης ένας 33χρονος που μετέφερε με νοικιασμένο αυτοκίνητο 13 κιλά ηρωίνη. Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδεκτή την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.

Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν δέκα ακόμη μέλη της οργάνωσης. Από τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

15,822 κιλά ηρωίνης και 148,5 γραμμάρια κάνναβης,

240 ναρκωτικά δισκία,

4.335 ευρώ και 2 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,

10 χειροβομβίδες

πολυβόλο,

υποπολυβόλο scorpion,

τέσσερα πιστόλια και περίστροφο

επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο

6 γεμιστήρες,

2 υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, 2 σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και 3 σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών,

342 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,

φορητός πομποδέκτης,

22 κινητά τηλέφωνα, 23 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 τηλεκάρτες, κάρτα sim.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

1

2

3

4

Σχετικά άρθρα